HomeCartoonsStripsIllustratieArtColumnsEcardsShopGratisLectrrContact 

 De Moord op de Dyarch III: Het Gekkenwoud 2
door Vainqueur

Waar de broek van vol is, loopt de mond van over.

Mr. Erotica (13:04, 23/05/02)

Ik at in de wagen een broodje, terwijl ik geparkeerd stond bij een supermarkt niet ver van Mr. Ozo's woonst. Eens te meer dwaalden mijn gedachten af naar Luc V., motieven en mogelijke moordenaars. Geen van de drie mannen die ik tot nu toe gesproken had leken mij in staat zelf de dyarch vermoord te hebben. Ik was er wat moedeloos over geworden. Iedereen van de Sexabiërs zou elkaar dekken, net als iedereen van de Alliantie. Alleszins was nu duidelijker geworden dat Geurt waarschijnlijk niet had gelogen en inderdaad niet bij V. was komen opdagen. Natuurlijk kon hij nog steeds de opdrachtgever zijn.
Ik bladerde lusteloos door het dossier over Mr. Ozo. Het was een droevig verhaal. Gewelddadige ouders, ongelukkige jeugd en aanvallen van vraatzucht gecombineerd met allerlei kwaaltjes en aandoeningen (zona, reuma, narcolepsie, cystes, jicht, scoliose, crassitis, obesitas...) die hem tegen zijn twintigste al het aanschijn gegeven hadden van een afgeleefde man van veertig. Een foto die in het dossier stak toonde hem in een groepsfoto met de andere heren van de Alliantie. Hij was zo goed en zo kwaad als mogelijk was met al zijn vetrollen in een kostuum gepropt maar staarde mij desondanks vanuit de foto aan met een treurige, hongerige blik. Een andere foto toonde hem vettig lachend.
Uiteindelijk besloot ik uit te stappen en te voet de weg verder te zetten naar het huis van Mr. Erotica dat dieper in de polis zelf lag, in een wirwar van kleine steegjes en straatjes waar het permanent donker scheen. Na enkele minuten stevig doorstappen belandde ik in een wat duister ogend straatje waar niemand was, en ik begon te vrezen dat ik verloren gelopen was.
Plots hoorde ik voetstappen achter mij. Ik draaide mij om en zag een angstaanjagende verschijning uit de schaduwen opduiken die me de weg verder blokkeerde, een mengelmoes van zwart en wit.
"Pas op," zei ik, mijn vuisten ballend, "ik kan karate!"
"En ik kan sm," lachte de rauwe stem van de man. Nu pas werd mij duidelijk dat het Mr. Erotica zelf was die tegenover mij stond. En inderdaad, wie kon het anders zijn? Een bivakmuts getrokken over zijn wat bleke, sullige hoofd, bespijkerde riemen, glanzend lederen handschoenen met allerlei uitsteeksels, op zijn rug zijn bekende vibreergeweer, overal ringen, een lange zweep, SS-laarzen en het hele obligatoire martelseksarsenaal.
"Mr. Erotica," zei ik, half verbaasd, "Ik ben Intellibert van de politie."
"Dat weet ik," zei de pooier, en gaf mij een stevige, zij het lederige handdruk van een man die gewend is met kracht om te gaan, "volg mij maar."
Ik volgde de bleke man door de duistere straat naar een wat bredere laan waar permanent een soort mist scheen te hangen, doorschoten met het wazige neonlicht dat aan deze buurt eigen was. Op straat liepen mensen van bedenkelijk allooi. Ik moest bekennen dat ik mij niet geheel op mijn gemak voelde, al was ik dan van de politie.
Mr. Erotica troonde mij mee in een of andere gore tent en daar gingen was samen aan tafel zitten nadat hij enkele bekenden uit zijn milieu gegroet had. Mijn oog merkte, terwijl hij drank ging halen, tussen al het halfnaakt en onzedig rapalje dat de kroeg bevolkte, Tom Schwarze Magie op, een zakenvriend van Mr. Erotica. Ik herkende hem vooral aan het vreemde Duits dat hij sprak en de vanzelfsprekendheid waarmee hij zakelijk een stapel pornofilms van eigen makelij besprak met een andere man.
Op een klein, vuil podium in de kroeg stond een microfoon maar er was op dit ogenblik geen optreden. Mr. Erotica kwam terug met twee kroezen bier – wit bier, even wit als zijn huid – en plofte zich neer op de stoel tegenover mij.
"Ziet u dit hier?" vroeg hij.
"Natuurlijk," antwoordde ik.
"Allemaal van mij," zei hij trots. Persoonlijk vond ik het geen plek waar ik trots over zou kunnen voelen als eigenaar maar dat was misschien net het perverse aan Mr. Erotica.
"Ik ben hier gekomen om u te ondervragen," sprak ik toen na een korte stilte.
"Geen probleem," zei Mr. Erotica, die nu zijn zware SS-laarzen op tafel legde en mij duister aankeek vantussen de opening van zijn bivakmuts.
"Net als de andere heren van de Alliantie had u een privé-onderhoud met Luc V. Klopt dit?"
"Dat klopt," antwoordde hij, "maar ik ben niet bijzonder lang gebleven. Mr. Ozo heeft het gehad over zijn vreetpartij die hij wou oprichten en zoals gewoonlijk vroegen de anderen meer zelfbestuur. Daarna ben ik zelf naar Dickie Inex gegaan om hem verslag uit te brengen. Toen kwam ik te weten dat Luc V. vermoord was."
"Kunt u mij zeggen hoe laat u daar ongeveer was?"
"Geen idee, eigenlijk," antwoordde Mr. Erotica, waarna hij bruusk rechtstond en met zijn zweep hard op tafel klakte.
"Marina!" brulde hij door de kroeg, "Kom eens hier!"
Op bevel van de ploert verscheen een evenenees bleke jonge vrouw die in een al even weinig verhullende outfit gestoken was als Mr. Erotica zelf. Ze grijnsde gemeen.
"Weet jij hoe laat ik terug was van bij Inex?"
"Dat moet ongeveer twee uur geleden geweest zijn," antwoordde ze.
"Was daar nog iemand anders?" vroeg ik aan Mr. Erotica, die nu liefkozend met zijn bespijkerde matrak zat te spelen terwijl Marina op zijn schoot gekropen was.
"Frogger Sekstoerist van Sexabië was er ook bij."
Ik knikte. Marina fluisterde iets in het oor van de pooier, waarop hij uitbarstte in een schrille lach die men niet zou verwachten van zo'n goor figuur.
"Marina kwam me vertellen dat één van de meisjes zwanger is. Werkongeval."
Ik wou er niet op in gaan en stelde mijn laatste vraag. De priemende blikken van al het tuig en schorremorrie dat in deze kroeg verzameld zat werden mij toch wat te veel, en ik voelde mijn brillenglazen aanslaan.
"Waarom was u eigenlijk bij Dickie Inex?"
"Ik kwam mijn wekelijkse voorraad melk inslaan. Ziet u, ik gebruik het als nepsperma. Anders moet ik steeds van het vat tappen."
Homerisch gelach volgde van zowel Mr. Erotica als Marina, waarna de pervert een fikse slok nam van zijn bier. Het mijne was nagenoeg onaangeroerd.
"Heb ik je loon trouwens al uitbetaald?" vroeg hij toen duister aan Marina.
"Al zes keer vandaag," zei ze.
"Goed," zei ik, opstaand van de tafel, "ik moet dan maar eens gaan."
"Veel succes," knikte de pooier mij toe, waarna hij zonder enige aanleiding weer begon te lachen. Ondertussen was ook Tom Schwarze Magie mee aan tafel komen zitten.
"Kan ik u niet verleiden met een kwaliteitsfilm, of misschien een optreden vanavond?" vroeg Mr. Erotica nog, "Het gebeurt allemaal in het Ero-Center hier niet ver vandaan."
"Ik zal nog wel zien," zei ik, waarna ik haastig afscheid nam van het trio en mij naar buiten spoedde. Het was niet moeilijk te zien waarom Geurt en Mr. Erotica elkaar niet konden luchten. Beide waren manipulatoren, criminelen en leugenaars. Wat Geurt voor Mr. Erotica onuitstaanbaar maakte was waarschijnlijk zijn laffe, pafferige hypocrisie en wat Mr. Erotica voor Geurt een walgelijk creatuur maakte was zijn compleet gebrek aan stijl of manieren.
Gelukkig was het nu tijd om mij naar de volgende heer van de Alliantie te begeven, namelijk Mr. Plastic, waarschijnlijk de cleanste die ik tot dusver zou ontmoeten.

 

 

 De Wonderlijke Avonturen van Marobolus: het Einde van de Wereld
Niemandsland
Het is hip om Snob te zijn
Het is hip om John te zijn
Het is hip om Loser te zijn
Het is hip om Alternatief te zijn
Jacques De Reet
Danny en Roos
De Wonderlijke Avonturen van Marobolus: De Kleuterbus
Zondag Smosdag
Laudanum
Machtige Minderheden
De Wonderlijke Avonturen van Marobolus: Zondagmiddagmagie
Het Credo van de Blues
Het Eeuwige Strand
Handleiding tot het Schrijven van Literatuur
War on Terror
Sinterklaas, ouwe baas
Centraal Massief
Oude Jaren in Nieuwe Zakken
De Moord op de Dyarch I: Proloog
De Moord op de Dyarch II: Sexabië
De Moord op de Dyarch III: Het Gekkenwoud 1
De Moord op de Dyarch III: Het Gekkenwoud 2
De Moord op de Dyarch III: Het Gekkenwoud 3
De Moord op de Dyarch III: Het Gekkenwoud 4
De Moord op de Dyarch III: Het Gekkenwoud 5
De Moord op de Dyarch III: Het Gekkenwoud 5
De Moord op de Dyarch III: Het Gekkenwoud 6
De Moord op de Dyarch IV: Het Engelenplein
De Moord op de Dyarch V: De Heide der Heidenen 1
De Moord op de Dyarch V: De Heide der Heidenen 2
Irak, kouwe kak
De Moord op de Dyarch V: De Heide der Heidenen 3
De Moord op de Dyarch V: De Heide der Heidenen 4
Postcompost
Wandeling
De Moord op de Dyarch VI: De Chaosbergen
De Moord op de Dyarch VI: De Chaosbergen 2
De Moord op de Dyarch VI: De Chaosbergen 3
De Moord op de Dyarch VII: De Ontknoping 1
De Moord op de Dyarch VII: De Ontknoping 2
De Moord op de Dyarch VIII: Epiloog
Pygmalion
Kolder van links
De Wonderlijke Avonturen van Marobolus: Voorzomerdag
À votre service
De Dood van de Magistraat
Meet them at the Love Parade
De noodzakelijkheid van agnosticisme
De Wonderlijke Avonturen van Marobolus: Domweg gelukkig op vrijdagmiddag
Een eerste keer de laatste onschuld
Broodje lul: weg met fascisten
Broodje kut: de schaamte van literatuur
Het is hip om gewone mensen te kennen
Het is hip om intellectueel te zijn
Lachen met columnisten
Koning Voetbal
Vainqueur verovert Duitsland
Zadelpijn
Simpele Danny I: De verdwijning van Colette
Simpele Danny II: Amerika
Handleiding tot het duurzame geluk
Een blanke kerst
Kopf durch die Wand
Vendetta
Onbehagen in het paradijs
Utopia
Handleiding tot de federale verkiezingen van 2007
De iustitia   ©2001-2008 Lectrrland BVBA | Copyright-Verklaring | Contacteer Lectrr | Adverteren via Internetregie: Google AdSense | IE 5+ & FireFox Compliant | FAQ