HomeCartoonsStripsIllustratieArtColumnsEcardsShopGratisLectrrContact


Nominatie Stripschapspenning

Lectrr heeft zijn eerste nominatie voor een stripschapspenning beet! Het album "Lars! Attacks" haalde een nominatie binnen voor het Album van het Jaar 2009, in de categorie "Jeugd". De jury omschreef de nominatie als volgt:"De meester van de absurde gag werpt zich op de krantenstrip. Zijn angst voor honden vormde de inspiratiebron voor een reeks hilarische Tom & Jerry- achtige grappen waarin hond Lars veelal het lijdende voorwerp is. "

De andere genomineerden in dezelfde categorie zijn "Zzzzeur Meyer" van Gerard Leever, en "Opa Laat Zijn Tenen Zien" van Floor de Goede en Edward van de Vendel, dat ook al een Zilveren Griffel won. De winnaar wordt bekendgemaakt eind september op de stripdagen in Houten, waar Lectrr ook gewoon aanwezig is om te signeren.

Nieuwe publicaties in 2008

We beginnen dit jaar met goed nieuws, en met slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat m'n cartoons voor Planet.nl er na vijf jaar mee ophouden. De stroom fanmail die me bereikte na dat nieuws was indrukwekkend, ik wil alle fans bedanken die jarenlang trouw twee keer per week naar Planet surften om de cartoon te lezen. Jullie waren een fijn publiek. Ook een fijn publiek was dat van IntermediairPubliekezaken. Na twee jaar houdt het ook daar voor me op. Reorganisaties troef dus, de heren managers hebben niet stil gezeten, daar in Nederland.Gelukkig is er ook goed nieuws: vanaf deze week publiceer ik ELKE DAG in het AD, toch een van de grootste Nederlandse kranten. Dit keer niet met cartoons, maar met een strookstrip met vaste personages. Spannend!

Dit jaar wordt ook het jaar van Hara Kiwi: het vierde jaar bij Veronica Magazine gaat in (ook weer in Nederland), en dat vieren we met een vierde Hara Kiwi-bundel en een herdruk van Hara Kiwi 1, die heeltegans uitverkocht is.
Het wordt een spannend jaar!

Nieuwe publicaties

Jullie hebben het wel gemerkt: deze zomer is het stilletjes geweest op lectrr.be Niet dat we hier veel tijd hebben gehad om stil te zitten: want we hebben weer aan heel wat nieuwe dingen gewerkt. Een overzichtje van wat er binnenkort aan zit te komen...

Eerst en vooral hebben we de eer een nieuw figuurtje te introduceren: Lectrr tekent vanaf september elke maand een strip voor hondenblad WOEF. Centraal daarin staan de avonturen van Lars (en zijn sidekick Otto). In eerste instantie zou Lectrr die reeks helemaal in zijn eentje gaan maken, maar omdat het zo druk is hebben we een scenarist aangetrokken waarmij hij samen de stripjes gaat bedenken. Niemand minder dan Johan de Rooij zal de honeurs waarnemen. Daarnaast gaat Lectrr ook van start als nieuwe cartoonist bij MAKS!, het hippe jongerenblad van Klasse. Deze zomer werkten we niet alleen aan cartoons en strips: we kunnen ook met trots melden dat de allereerste Lectrr-puzzle eraan zit te komen. Het wordt een gigantische zoekplaat over het thema 'Europa', en de puzzel zal 1000 stukjes tellen. We stellen 'm voor op FACTS in oktober, waar je 'm voor het eerst zal kunnen verkrijgen. FACTS wordt ook de allereerste gelegenheid om een gesigneerde HARA KIWI 3 te bemachtigen. Komt dat zien, komt dat zien! Binnenkort hebben we nog meer leuk nieuws, maar daarop moet je nog héél even wachten...

Site Updates

Het werd weer eens tijd om de site up te daten, en dus hebben we dat maar eens gedaan. Er is heel wat nieuw materiaal bijgekomen op de website, en we plannen nog er nog een heleboel bij te gaan plaatsen de komende weken.

Eerst en vooral is de illustratie-pagina flink geupdate, met coverillustraties voor Hogeschool Gent en Myx stripmagazine, een Ukelele-illustratie voor een zomerfestival en een boel vrij werk.
Daarnaast doen de e-cards het ook weer (juicht allen), en is ook de shop weer up to date: vanaf nu kan je het nieuwe lectrr-cartoonboek 'Hara Kiwi 3' bestellen.

Geplande updates voor de toekomst zijn oa. de rssfeed (die in veel readers nog problemen geeft) eens bugfree maken, het volledige planet cartoon-archief online zetten (meer dan 400 cartoons) en een boel nieuwe mobile wallpapers voor je mobieltje online zetten. Maar dat is toekomstmuziek dus, want er staan een heleboel nieuwe cartoons gepland de komende weken. Hou de website dus in de gaten!

Finalist! (Win een Tom-Tom Go 170)

Lectrr is finalist in de Sp!ts Stript! wedstrijd. In hun zoektocht naar de cartoonist van hun dromen hebben de jongens en meisjes bij de Nederlandse krant "Sp!ts" een wedstrijd georganiseerd. Ondertussen zijn de finalisten bekend, en Lectrr is bij de laatste tien. Hij kan een vaste plaats in de krant winnen, maar ook JIJ kan in de prijzen delen!

Sp!ts verloot namelijk een Tom-Tom go 170 navigatiesysteem onder diegenen die een stem uitbrengen op hun favoriete cartoon. Zo makkelijk is dat tegenwoordig. Om kans te maken op die Tom-Tom stem je op je favoriete cartoonist (Lectrr?)
Stem CARTOON 03 naar 4422. Lectrr zal u eeuwig dankbaar zijn, en misschien hou je er nog een navigatiesysteem aan over ook!

Red Talent!

In 2006 bleken ruim 1 miljoen Oegandezen seropositief, net geen 7 procent van de bevolking. En een behandeling met aidsremmers kost geld. Naar Oegandese normen veel geld. Een behandeling van 1 jaar kost 150 euro, een gigantische som voor de Oegandezen, die gemiddeld 1 euro per dag verdienen. Een kleine som voor ons. Steun RedTalent en hou jouw Oegandese collega in leven!

Vanaf zaterdag 31 maart gaan de werknemers van Vacature.com de straat op om pakketjes postkaarten te verkopen. Elk pakketje bestaat uit 3 postkaarten. Vacatures huisillustratoren Klaas Verplancke, Filip Ysenbaert, Lode Devroe, Lectrr en Jan van der Veken toverden een aantal juweeltjes van cartoons uit hun pen. Kosteloos! Drukkerij Artoos en papierleverancier Antalis zorgden voor gratis drukwerk en papier. Meer informatie: de Redtalent website

Recentste actuatoons:

Alcoholcontrole
CIA foltervideo
De Korea's

Reeds 514 actuatoons in het archief, bekijk ze hier.

Recentste cartoons:

Beruchte Piraten
Chemotherapie
Maandagmorgen

Reeds 452 cartoons in het archief, bekijk ze hier.
   ©2001-2008 Lectrrland BVBA | Copyright-Verklaring | Contacteer Lectrr | Adverteren via Internetregie: Google AdSense | IE 5+ & FireFox Compliant | FAQ